Strona główna Bez kategorii Skuteczny babciny sok z cebulą i cukrem na przeziębienie i kaszel!

Skuteczny babciny sok z cebulą i cukrem na przeziębienie i kaszel!

Przepis ten to naturalne lekarstwo na przeziębienie i grypę, który dzięki swoim właściwością zdrowotnym w szybkim czasie pozwoli pozbyć się tego problemu.

Ze względu na naturalne składniki może tez być przyjmowany przez dzieci.

Przepis ten pochodzi z zapisków mojej babci, która w okresie występowania przeziębień i grypy tylko i wyłącznie za pomocą tej mikstury leczyła siebie i swoje dzieci, co najważniejsze spożywając to lekarstwo przy pierwszych objawach choroby można w szybkim czasie się jej pozbyć.

Poznaj babciny przepis na przeziębienie i grypę

Składniki:

-2 Cebule
-250 g cukru (najlepiej brązowego)

Przygotowanie:

Obierz cebulę i pokrój ją w piórka, umieścić je w słoiku i zasyp cukrem. Zakręć słoik i umieść go w ciepłym miejscu, na przykład przy piecu, obok kaloryfera na kilka godzin, aż wytworzy się syrop.

Stosowanie:

Dla dzieci: 2 łyżki soku dziennie.

Dla dorosłych: 4 łyżki soku dziennie.

POLEĆ TEN ARTYKUŁ ZNAJOMYM

zobacz także

Wszystkie informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Chociaż antybiotyki nadal stanowią istotne wsparcie w medycynie, ostatnie badania wykazały, że przepisywanie ich w nadmiarze może być niebezpieczne dla zdrowia, a w rzeczywistości...
Kiedy w płucach zbiera się flegma i śluz zwiększa się ryzyko wystąpienia infekcji płuc. Kolor biały lub szary flegmy często wskazuje na zakażenie górnych dróg...
W układzie moczowym są miliony bakterii, które powodują bolesne infekcje, gdy się rozprzestrzeniają. Wpływa to na jakość życia wielu osób. Infekcje dróg moczowych mogą wystąpić z...
Stany zapalne, bóle w stawach mogą pojawić się u każdego niezależnie od wieku lub płci. Choć jest to w znacznej mierze spowodowane utratą chrząstki stawowej u...
Kurkuma jest uważana za królową przypraw, biorąc pod uwagę, że można ją wykorzystać  praktycznie w każdym przygotowywanym daniu. Zawiera ponad 300 przeciwutleniaczy, co czyni ją najlepszym składnikiem...